Farnosť Stará Bystrica
Na otázku, či sa nám Pán prihovára v hluku, alebo v tichu, odpovedáme všetci, že v tichu. Prečo sa teda občas neodmlčíme ? Prečo sa nesnažíme počuť šepot Božieho hlasu v sebe, len čo ho zachytíme ?
Pavol VI.

Miništrantský tábor

Jedenásti miništranti z našej farnosti prežili týždeň na duchovných cvičeniach- tábore v poľských Pieninách spolu s miništrantmi z Veľkých Ripnian a z Turčianskych Teplíc.

Na cestu sme sa vybrali v nedeľu popoludní, a tak sme si už večer mohli prezrieť krásy tohto kraja. Ďalší deň sme po 6 kilometrovom šliapaní navštívili hrad Niedzica, kt. sa rozprestiera popri Czorszýnskiemu jazeru. V utorok nás privítali bohoslovci zo seminára Kňazov Božského Srdca Ježišovho- Dehonianov. Spoločne sme prežili slávnosť sv. omše, prezreli si kláštor a  po výdatnom obede aj zahrali futbal, biliard a iné hry. Streda patrila Trom korunám. Tento vrch nám poskytol pekný výhľad do strmín Prielomu Dunajca. Na sviatok Nanebovzatia Panny Márie sme navštívili miestny kostol a večer prežili tajomstvá ruženca svetla na kopci pri ňom. Piatkový deň sme prekročili hranice späť na Slovensko. Tam sme absolvovali prehliadku Červeného Kláštora, avšak zdržali sme sa len krátko, pretože poobedie už patrilo kúpaniu v jazere opäť v Poľsku. Večer sme putovali na „Golgotu“ kde sme sa zamýšľali nad utrpením Ježiša Krista. Vo večernej adorácii sme v sebe našli živý obraz Krista. Sobotňajšie ráno už patrilo ďakovnej sv. omši za prežitý čas, baleniu a ceste domov. Ďakujeme pátrom Jozefovi a Štefanovi, ktorí boli dušou tohto tábora.

Farnosť Stará Bystrica 2011
Powered by Sincerus CMS