Farnosť Stará Bystrica
Mierou, akou rastie v tebe láska, rastie aj tvoja krása,
lebo láska je krásou duše.
sv. Augustín

Adventné večery

Od druhej adventnej soboty sa v našej farnosti začala púť „Adventných večerov“. Slová, ktoré na našej prvej prednáške odzneli sa odvíjali od témy: „Spoveď, cesta ku šťastiu.“           

Čo je teda spoveď? Na túto otázku dokáže odpovedať každý, kto sa s úsmevom k nám pridal a prežil s nami požehnaný prvý „Adventný sobotný večer“. Každý účastník – mladý, starý – mal možnosť zapojiť sa do otvorenej diskusie, podeliť sa s nami o zážitky a skúsenosti so svätou spoveďou. Pre účastníkov sme si pripravili aj prekvapenie. Každý si mohol odniesť malý darček – symbol, že Boh nás miluje, aj keď sme hriešni. Tento symbol bol znázornený aj v krátkom divadelnom predstavení – pantomíme. O celú prednášku a diskusiu sa postaral pán dekan, o spev a program animátori :) Veríme, že spoločne sme prežili krásne chvíle, ktoré sa o týždeň budú opakovať. Kde sú dvaja alebo traja zhromaždení v Božom mene, tam je Boh medzi nimi. 

 

Anetka F.: Aj druhý adventný večer bol pre mňa krásnym zážitkom. Vďaka scénke Otčenáš, ktorú sme hrali, som pochopila o čom modlitba naozaj je. Pri scénke Moderná spoveď sme sa zas pokúsili pobaviť poslucháčov predstavou o automatickej spovednej službe :) Som rada, že som sa tejto interaktívnej prednášky mohla zúčastniť a opäť si vypočuť aj názory ostatných.

Anka P.: Pre mňa boli tieto stretnutia povzbudením do života. Vďaka scénkam som si zábavnou formou uvedomila veľa vecí, ktoré som doteraz až tak veľmi nevnímala. Krásna bola pre mňa scénka o odpustení. Človek ani netuší, akú obrovskú moc má jedno objatie a koľko dokáže dať sily a povzbudenia to, že nám niekto dokáže odpustiť. Scénka Otče náš sa mi páčila najmä preto, lebo ľudia postrehli, že modlitba bola odrecitovaná. Bolo predsa zámerom, aby sme si uvedomili ako sa rozprávame s Bohom. Veľakrát sa stáva, že je to vlastne len pár riadkov písmen, ktoré sme sa naučili naspamäť. A scénka s modernou spovednicou sa mi páčila najviac, pretože sme si tam mohli uvedomiť, že pri spovedi je dôležitá aj ďalšia osoba, osoba, ktorá tu nie je na to, aby nás karhala za naše hriechy, ale aby nám pomáhala na ceste k Bohu. Na záver by som chcela poďakovať ľuďom, ktorí s nami tieto dni prežili :)

Farnosť Stará Bystrica 2011
Powered by Sincerus CMS